Illegale Oekraïense gids gearresteerd in Rawai

Rawai-

Een illegale Oekraïense gids werd gearresteerd in een olifantenkamp in Rawai, Mueang Phuket.

De toeristenpolitie van Phuket vertelde aan de Phuket Express dat ze eerder deze week een 35-jarige Oekraïense man hebben gearresteerd in een olifantenkamp aan Wiset Road. Hij werd gevonden terwijl hij optrad als reisleider voor Russische toeristen.

Hij werd naar het politiebureau van Chalong gebracht waar hij werd beschuldigd van het zijn van een illegale reisleider en het zijn van een buitenlander die een beschermde baan vervulde (reisleider).

De Phuket Express merkt op dat reisleiders een beschermd beroep zijn in Thailand en dat werkvergunningen en visa voor buitenlanders voor deze baan niet beschikbaar zijn.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.