Thailand verlengt de visumvrijstelling voor Kazachstaanse toeristen tot 31 augustus

nationaal —

Het Thaise kabinet heeft een verlenging van de visumvrijstelling voor Kazachstaanse bezoekers met zes maanden goedgekeurd, geldig tot 31 augustus 2024, in een poging het toerisme verder te stimuleren.

Deze aankondiging, uitgebracht op 20 februari 2024, volgt op een aanzienlijke stijging van het aantal aankomsten uit Kazachstan, met meer dan 172,000 toeristen die Thailand bezochten nadat de Thaise regering in september vorig jaar had besloten af ​​te zien van de visumplicht voor Kazachstaanse burgers.

Het besluit, onthuld door premier Srettha Thavisin na een kabinetsvergadering, heeft tot doel te kapitaliseren op de positieve bijdrage die Kazachstaanse toeristen aan de economie leveren via hun bestedingsvermogen.

Volgens regeringswoordvoerder Chai Watcharong bezochten tussen 25 september 2023 en 10 januari 2024 meer dan 68,824 toeristen uit Kazachstan Thailand. In 2023 arriveerden in totaal 172,282 Kazachstaanse toeristen in Thailand, wat het hoogste record markeerde. Gemiddeld gaven de toeristen ongeveer 75,080 baht per persoon per bezoek uit, wat wijst op hun hoge potentieel en koopkracht.

De vrijstelling zou eerder eindigen op 29 februari.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.