De Thaise minister van Transport bespreekt de hoge ticketprijzen voor vluchten Bangkok-Phuket en belooft verlaging vóór het Songkran-festival

Nationaal—

Op 9 februari 30 om 20 uur gaf de heer Suriya Juangroongruangkit, de Thaise minister van Transport, een interview vóór de kabinetsvergadering over de kwestie van sommige vliegtuigpassagiers die kritiek hadden dat de ticketprijzen voor vluchten Bangkok-Phuket te hoog waren.

Suriya verklaarde dat de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT), verantwoordelijk voor het vaststellen van het tariefplafond voor luchtvaartmaatschappijen, de bewering onderzocht dat vliegtickets Bangkok-Phuket te duur waren.

Bij onderzoek bleek dat de vliegtickets ongeveer 10,000 baht kostten voor een retourvlucht. Voor prijsvechters mag de gemiddelde prijs echter niet hoger zijn dan 5,000 baht per vlucht. Dit bedrag van 5,000 baht is als formule vastgelegd in een door CAAT opgestelde berekening.

Suriya heeft naar verluidt een bevel gegeven aan de directeur-generaal van de CAAT om te overwegen de formule aan te passen om het tariefplafond te verlagen, aangezien de huidige formule brandstofkosten omvatte.

Met de recente daling van de olieprijzen ten opzichte van de vroegere 100 dollar per vat zou de CAAT vertegenwoordigers van verschillende luchtvaartmaatschappijen moeten uitnodigen voor discussies om te bepalen hoeveel de lasten voor passagiers kunnen worden verminderd.

De daadwerkelijke prijsverlaging zou moeten wachten tot na deze besprekingen. Suriya beweerde naar verluidt dat tariefverlagingen vóór het Songkran-festival zouden worden doorgevoerd.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.