Zeeschildpad legt 78 eieren op eiland in Phang Nga

Phang Nga-

Een moederzeeschildpad legde 78 eieren op een eiland in Phang Nga.

Het hoofd van het Similan Nationaal Park, de heer Dome Jansuwan, vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week patrouilleerden op het Meang-eiland in het gebied van het nationale park. Ze vonden op het strand een spoor van een moederzeeschildpad met het nest. In het nest vonden ze in totaal 78 zeeschildpaddeneieren.

De eieren werden verplaatst naar een veiliger gebied op het strand waar zeewater het nest niet kon bereiken. De parkfunctionarissen verklaarden dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Soortgelijk artikel in Phuket:

Een lederschildpad legde eieren op een strand in Thalang, het eerste nest van lederschildpadden dit jaar in Phuket.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.