Maya Bay uitgeroepen tot derde 'beste strand ter wereld'

PERSBERICHT:

Maya Bay op het eiland Phi Phi in Krabi is door Lonely Planet uitgeroepen tot het derde ‘beste strand ter wereld’.

 

De stranden van Thailand staan ​​weer in de spotlight. De wereldberoemde reispublicatie Lonely Planet heeft twintig van 's werelds beste stranden genoemd, met Maya Bay in Thailand op de derde plaats. Maya Bay is een strand verborgen achter een kalkstenen klif, onderdeel van het eiland Phi Phi, in Krabi, een zuidelijke provincie van Thailand. De prachtige baai is omgeven door kalkstenen kliffen en beschikt over turquoise water en zijdezacht zand.

 

De locatie werd meteen beroemd over de hele wereld nadat de film The Beach met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol in 2000 in de bioscopen verscheen. Maya Bay is een strand dat je zeker moet bezoeken, omringd door adembenemende natuur.

 

Hoe kom ik er: Vanuit het naburige Ko Phi Phi Don kun je in de vroege ochtend een boottocht maken (20 minuten heen en terug) om de drukte voor te zijn. Als alternatief is het bereikbaar per speedboot vanuit Phuket en Krabi.

 

De tien beste stranden ter wereld van Lonely Planet omvatten het volgende:

 

1. The Pass, Byron Bay, New South Wales, Australië;

 

2. Ipanema-strand, Rio de Janeiro, Brazilië;

 

3. Maya Bay, Phi Phi-eiland, provincie Krabi, Thailand;

 

4. Mnemba-eiland, Zanzibar, Tanzania;

 

5. Sarakiniko, Milos-eilanden, Griekenland;

 

6. Chesterman Beach, Vancouvereiland, British Columbia, Canada;

 

7. Cabo San Juan del Guía, Nationaal Park Tyrona, Colombia;

 

8. Anse Source d'Argent, La Digue, Seychellen;

 

9. Playa Balandra, La Paz BCS, Mexico;

 

10. Punta Paloma, Tarifa, Cádiz, Spanje.
Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.