Kratom-sapverkoper gearresteerd in Thalang

Thalang-

Een Kratom-sapverkoper werd gearresteerd in een plaatselijke supermarkt in het subdistrict Sakoo.

Thalang District Officers vertelden de Phuket Express dat er op dinsdag (20 februari)th) inspecteerden ze een plaatselijke supermarkt in de buurt van de Nai Yang-tempel in Sakoo. Daar arresteerden ze de mannelijke eigenaar van de kruidenierswinkel (zijn naam en leeftijd werden niet door agenten gegeven).

De inspectie volgde na klachten van bezorgde burgers. Bij hem werden veel flessen met kratomsap in beslag genomen, en ook enkele in enorme kookpotten.

De politie waarschuwt lokale kruideniers in Phuket en Thailand dat Kratom-sap op de lijst staat van een gecontroleerd kruidenproduct en dat voor elk dergelijk gecontroleerd kruidenproduct toestemming moet worden gegeven door de Thai Food and Drug Administration voordat het kan worden verkocht.

Kratom-sap mag ook niet als ingrediënt worden gebruikt of worden gemengd met ander voedsel of sap om te verkopen. Dus zelfs puur Kratom-sap in een fles kan niet worden verkocht, vooral niet op openbare straten.

Iedereen die de wet overtreedt, kan een gevangenisstraf krijgen van zes maanden tot twee jaar of een boete van 5,000 baht tot 20,000 baht.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.