Nog drie Thaise steden sluiten zich aan bij het UNESCO Global Network of Learning Cities

PERSBERICHT:

De opname van Bangkok, Khon Kaen en Yala in 2024 vormt een aanvulling op zeven bestaande bestemmingen in Thailand.

Bangkok, 19 februari 2024 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd te kunnen aankondigen dat Bangkok, Khon Kaen en Yala zich hebben aangesloten bij het UNESCO Global Network of Learning Cities (GNLC), een erkenning voor steden met uitmuntende inspanningen om een ​​leven lang leren voor iedereen werkelijkheid te maken het lokale niveau.

De drie Thaise steden behoren tot de 64 nieuwe leden uit 35 landen die op 14 februari 2024 werden aangekondigd tijdens een virtueel evenement op hoog niveau “Empowering Learners of All Ages: UNESCO Learning Cities Transform Lives”.

Dat zei politiegeneraal Permpoon Chidchob, de Thaise minister van Onderwijs Lid zijn van de UNESCO GNLC zou Thailand de kans bieden om deel uit te maken van een dynamisch netwerk en begeleiding en ondersteuning te krijgen bij het ontwikkelen van leersteden en om deel te kunnen nemen aan een reeks activiteiten.

“Thailand kan zich ook kandidaat stellen voor het organiseren van internationale of regionale conferenties, terwijl het in aanmerking komt voor de tweejaarlijkse UNESCO Learning City Award,” zei minister Pernpoon, die tevens voorzitter is van de Thaise Nationale Commissie voor UNESCO.

Met de opnames voor 2024 heeft Thailand nu 10 steden in de UNESCO GNLC. De zeven bestaande steden zijn Chiang Rai (sinds 2019); Chiang Mai, Phuket en Chacheongsao (sinds 2020), en Sukhothai, Phayao en Hat Yai (sinds 2022).

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.