De beste tijd om de stranden en eilanden van Thailand te bezoeken

PERSBERICHT:

Als u van plan bent om tijdens uw vakantie enkele stranden en eilanden te bezoeken, is het belangrijk om te weten dat de weersomstandigheden op verschillende kanten van het schiereiland verschillend zijn.

Dus als het aan de westkust (Phuket-kant) regent, is het aan de oostkust (Samui-kant) lekker zonnig. Hier vindt u onze informatie om u te helpen bij het plannen van uw vakantie. Let op: dit zijn gemiddelden per jaar. Het weer kan soms onvoorspelbaar zijn.

Thailand klimaat en Weer

Thailand ligt tussen uitgestrekte land- en watergebieden en wordt dus beïnvloed door zowel de zomer- als de wintermoesson. Als gevolg hiervan bestaat het weer in Thailand uit zes maanden regen tijdens het natte seizoen, drie maanden droge en verkoelende bries tijdens de winter en drie maanden hitte tijdens de zomer. De gemiddelde temperatuur in Thailand varieert van 18 tot 38°C.

De Thaise Meteorologische Afdeling biedt weersvoorspellingen voor Thailand via www.tmd.go.th/en

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.