Thaise Meteorologische Afdeling voorspelt extreme hittegolf in de zomer

PERSBERICHT:

De Thaise Meteorologische Afdeling heeft aangekondigd dat de zomer naar verwachting tegen het einde van deze maand zal beginnen, met een voorspelde extreme hittegolf voor maart en april. De temperatuur in sommige provincies zou kunnen stijgen naar 43-45°C, een stijging van 1-2°C vergeleken met de records van vorig jaar.

Vanaf deze week zullen de temperaturen in de hogere regio's van Thailand stijgen, hoewel de bergachtige gebieden in het noorden en noordoosten nog steeds koelere omstandigheden kunnen ervaren. Het lagere noorden, noordoosten, de centrale vlakte, inclusief Groot-Bangkok, en het oosten zullen naar verwachting geleidelijk de hitte accumuleren, wat de officiële start van het zomerseizoen tegen eind februari aangeeft.

De dagelijkse temperaturen kunnen deze week rond 35 uur pieken op 38-4°C, waarbij af en toe enige verlichting alleen op regenachtige dagen wordt verwacht. Het departement waarschuwde dat het zomerweer dit jaar bijzonder heet zou zijn, waarbij in veel gebieden extreme temperaturen verwacht worden tijdens de piekmaanden maart en april.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.