Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: voormalig Thaise premier Thaksin voorwaardelijk vrijgelaten en vrijgelaten, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 12 februari tot zondag 18 februari 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Een Britse toerist is vermist na een kajakongeluk op de Rajjaprabha-dam in de provincie Surat Thani.

Een Britse toerist die vermist was geraakt na een kajakongeluk op de Rajjaprabha-dam in het district Baan Ta Khun werd op tragische wijze dood aangetroffen.

Rust in vrede.

2. Het Thaise kabinet heeft de toevoeging van een speciale feestdag op 12 april 2024 goedgekeurd. Dit besluit verlengt de traditionele Songkran-vakantieperiode tot vijf dagen, die loopt van 12 tot 16 april.

De totale periode van Songkran-evenementen in het hele land zal 21 dagen beslaan, maar dat betekent niet dat er overal 21 dagen watergevechten zijn.

3. Mevrouw Thantawan “Tawan” Tuatulanon, een 20-jarige studentenactiviste, en haar vrienden werden geconfronteerd met juridische procedures nadat ze te hard hadden gereden om een ​​rijstrook af te snijden en te toeterden tijdens de processie van prinses Sirindhorn op de Phahonyothin Expressway.

De politie was van mening dat de lasteractie van Thantawan en haar vrienden een onbekende groep had die hen steunde. Er is echter op het moment van schrijven nog geen solide bewijsmateriaal gepresenteerd.

De heer Sutin Klungsang, de minister van Defensie, heeft na de raadsvergadering publiekelijk verklaard over de beschermingsmaatregelen van instellingen na een incident waarbij studentenactivisten de optocht van de oudste prinses Sirindhorn hinderden.

Het incident heeft in heel Thailand geleid tot steunbetuigingen aan de prinses, zoals in P้huket hieronder.

4. De politie van Lumpini ontving een rapport van een moord waarbij een Myanmarese staatsburger betrokken was in een appartement in Soi Sukhumvit 4, Khlong Toei, Bangkok. Twee Kameroense verdachten bleven op vrije voeten toen het politieonderzoek begon.

De politie maakte de voortgang bekend van een zaak waarbij een Myanmarese staatsburger betrokken was die naar verluidt door twee buitenlandse verdachten was vermoord in een appartementkamer in Khlong Toei, Bangkok.

De twee verdachten zijn gevlucht en zijn naar verluidt tussen landen aan het springen om wetshandhaving te ontlopen.

5. Thailand heeft een medische financiering van 50 miljoen Baht aangekondigd om buitenlandse toeristen te helpen bij ongelukken tijdens hun reis in Thailand.

De dekking bedraagt ​​1 miljoen Baht per persoon in geval van overlijden, maximaal 500,000 Baht voor de behandeling van letsel door een ongeval en 300,000 Baht voor blijvende invaliditeit, verlies van gezichtsvermogen of permanent orgaanverlies.

6. Op 6 februari 33 om 18 uur berichtten de Thaise nationale media over de aankomst van de Thaise voormalige premier Thaksin Shinawatra naar het “Chan Song La” landhuis in Bang Phlat, Bangkok.

Thaksin werd geconfronteerd met een mogelijk misdrijf op grond van Sectie 112 en een overtreding van de Computer Crimes Act wegens het naar verluidt verspreiden van valse informatie.

Thaksin verblijft voorlopig zes maanden in zijn landhuis met een proeftijd.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.