Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Freedom Beach vrijgemaakt van strandbedparasols en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 12 februari tot en met zondag 18 februari 2024.

  1. Het beroemde Freedom Beach is nu ontdaan van strandbedparasols, ter voorbereiding om te worden uitgeroepen tot 'Recreatiebos'.

Freedom Beach bereidt zich nu voor om een ​​'Recreation Forest'-gebied te worden. Het idee van het Recreatiebosgebied is om het strand in wezen in zijn natuurlijke omgeving te zien en ervan te genieten zoals de natuur het bedoeld heeft, zonder restaurants, strandstoelen, alcohol of andere aspecten van de beschaving.

2. Een leeuwenwelp zonder vergunning die in een café in Rassada is gevonden, is eigendom van een Chinese staatsburger, zegt de Thaise politie.

Ze kon de wettelijke licentie van de leeuw niet overleggen en er waren ook geschillen over het vereiste microchippapier. De welp werd in beslag genomen door Thaise functionarissen.

3. Een dronken bestuurder werd gearresteerd nadat hij op een middenberm reed en in Thalang tegen veel voertuigen botste.

De chauffeur van de pick-up reed vanaf het kruispunt Baan Kean in het subdistrict Thep Krasattri en kwam onderweg met veel voertuigen op de zuidelijke rijstrook terecht.

4. Een gezochte Pakistaanse man werd in Phuket gearresteerd omdat hij een Thaise identiteitskaart had gebruikt.

Dit is niet het eerste probleem waarbij Pakistaanse staatsburgers valse of illegale identiteitskaarten in Thailand hebben.

5. Een barmanager werd gearresteerd met vier sets Baraku, ook wel bekend als Shisha, in een bar in Cherng Talay.

Er werden veel buitenlandse klanten gevonden die Baraku gebruikten. Shisha, of Baraku, is illegaal in Thailand.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.