Opinie: Thailand introduceert medische dekking voor buitenlanders is bemoedigend, maar zal bij veel incidenten niet van toepassing zijn

Vorige week kondigde de Thaise regering iets aan dat onder de radar van veel van onze lezers en de media leek te blijven, misschien een beetje overstemd door de voorwaardelijke vrijlating van Thaksin Shinawatra of eindeloze U-bochten op de status van het Cannabiswetsontwerp.

Dat iets is medische dekking voor buitenlandse toeristen, met enkele voorwaarden. Lees hier een samenvatting van het officiële persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid voordat u verder leest als u niet zeker weet waar we het over hebben.

Dit is goed nieuws, maar zoals altijd bij dit soort programma's zijn er veel kleine lettertjes en regelgeving. Een goede persoonlijke ziektekostenverzekering van een gerenommeerd bedrijf verdient uiteraard altijd de voorkeur boven een officieel overheidsplan. Het feit dat de regering dit programma überhaupt ten uitvoer legt, is echter beslist positief.

Dus hebben we de basisprincipes van het plan besproken in een ander artikel zoals hierboven vermeld, zal dit artikel zich vooral richten op wat het niet zal behandelen.

Illegaal of roekeloos gedrag wordt niet gedekt. Dus ondanks dat het een van de meest gemelde incidenten is waarbij buitenlanders een ziektekostenverzekering nodig hebbenAls u een motorfiets bestuurt zonder het juiste rijbewijs, helm, autoverzekering, registratie, of onder invloed bent tijdens het rijden, of roekeloos rijdt/te hard rijdt, bent u niet gedekt. Natuurlijk is dit hetzelfde bij de meeste zorgverzekeringen, maar het blijft een van de dingen die het meest ter sprake komen.

Een voorbeeld van een activiteit die vrijwel zeker niet onder de dekking zou vallen

Ook onzorgvuldigheid is niet gedekt. Dus zelfs als u aan al het bovenstaande voldoet, maar een ongeval krijgt waarvan de politie oordeelt dat het uw schuld is, bent u waarschijnlijk niet gedekt.

Het incident moet binnen vijftien dagen worden ingediend naar de juiste afdeling van de toeristische autoriteit. Als u niet snel bent, wordt u niet goedgekeurd. Ze zeggen goedkeuring en fondsen moeten normaal gesproken binnen vijftien werkdagen daarna worden verwerkt.

Omdat roekeloos gedrag er niet onder valt, is het vrijwel een gegeven dat elk ongeval dat gebeurt onder invloed van alcohol, zoals dronken van een balkon vallen, niet gedekt is.

Het deelnemen aan een dronken gevecht dat werd veroorzaakt doordat iemand dronken was en het overhalen van anderen tot een fysieke woordenwisseling, valt waarschijnlijk ook niet onder de dekking.

Dit gaat ook voor elk incident onder invloed van marihuana, aangezien het technisch gezien alleen bedoeld is voor medisch gebruik.

Het plan heeft geen betrekking op risicovol gedrag, maar is ook niet specifiek over wat dit inhoudt, en laat dit over aan het oordeel van de besluitvormers achter het plan. Het is echter vrijwel een gegeven dat sommige van de meer extreme of sportieve activiteiten waaraan mensen af ​​en toe deelnemen, zoals jetskiën, wildwaterraften, vrijduiken, parachutespringen, enz. vrijwel zeker niet gedekt zullen worden.

Dus wat is gedekt? Echte ongelukken, zoals passagier zijn in een minibusje of bus die een ongeval heeft. Natuurrampen, zoals een plotselinge overstroming en soortgelijke situaties. Een misdrijf, zoals beroofd en aangevallen worden vanwege uw waardevolle spullen.

achteloos Gezien de beperkingen is het altijd goed om opties te hebben als er zich een ramp voordoet. Wij hopen dat je dit leuk vond om te lezen!


Nog een activiteit die zeker niet gedekt zou worden

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.