Makha Bucha arriveert deze zaterdag met een landelijk alcoholverkoopverbod in Thailand

nationaal —

Makha Bucha, de op een na belangrijkste boeddhistische dag voor Thaise mensen, is slechts een paar dagen verwijderd van vandaag, 19 februari 2024. IkAls u in deze periode Thailand bezoekt, hier is wat u moet weten.

Wat is Makha Bucha?

Makha Bucha, dat op zaterdag 24 februari valt, herdenkt vier belangrijke gebeurtenissen in het leven van de Boeddha, waarbij zijn leringen en principes worden benadrukt. Tempels houden gedurende deze dag speciale ceremonies, waaronder kaarsenprocessies en gezangen, terwijl Thaise mensen de gelegenheid observeren door tempels te bezoeken, meditatie te beoefenen en zich te onthouden van ondeugden zoals alcohol en amusement.

Wat betekent dit voor onze buitenlandse lezers?

Hoewel er niet wordt verwacht dat je deelneemt aan religieuze rituelen, is het belangrijk om rekening te houden met de respectvolle sfeer. Het is essentieel om je bescheiden te kleden bij het bezoeken van tempels, en het vermijden van luid of storend gedrag is van cruciaal belang.

Dit is wat je moet weten:

  • Alcoholverkoopverbod: Houd rekening met het landelijke alcoholverkoopverbod op Makha Bucha, dat ingaat op 23 februari middernacht en duurt tot middernacht op 24 februari. Ook uitgaansgelegenheden zoals bars en clubs zullen niet normaal kunnen functioneren, en restaurants, hotels, supermarkten en gemakswinkels mogen gedurende 24 uur geen alcohol verkopen.
  • Respectvol gedrag: Houd rekening met geluidsniveaus en vermijd storende activiteiten. Vergeet niet dat dit voor veel Thais een dag van bezinning en eerbied is.

Tips om van Makha Bucha te genieten:

  • Bezoek een tempel: Het bijwonen van de ceremonies kan een unieke culturele ervaring zijn.
  • Ontdek lokale markten: Velen bieden tijdens deze periode speciaal eten en handwerk aan.
  • Neem deel aan culturele activiteiten: Er kunnen verschillende evenementen en optredens plaatsvinden, en deze zijn bijna allemaal gratis bij te wonen.

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u met respect door Makha Bucha navigeren en genieten van de unieke culturele sfeer van Thailand. Als je je afvraagt ​​op welke andere dagen alcohol verboden is, lees dan verder bij 2024 Thailand Bar- en entertainmentsluitingen en alcoholvrije dagen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, goed doel of sportevenement? E-mail ons op [e-mail beveiligd]

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.