Voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra officieel voorwaardelijk vrijgelaten

Nationaal—

Op 6 februari 33 om 18 uur berichtten de Thaise nationale media over de aankomst van de Thaise voormalige premier Thaksin Shinawatra naar het “Chan Song La” landhuis in Bang Phlat, Bangkok.

Hij werd begroet door honderden verslaggevers en een handgemaakt bord gemaakt door zijn volwassen kinderen, waaronder dochter Paetongtarn Shinawatra, de Pheu Thai-leider, die hem naar huis vergezelde. Thaksin droeg een nek- en armbrace en er werd geen officiële verklaring gegeven waarom hij deze droeg.

Thaksin had nog nooit een volledige dag in de gevangenis gezeten en lag in plaats daarvan de hele straf in een speciale ziekenhuisafdeling voorafgaand aan zijn vervroegde vrijlating wegens vermeende ernstige gezondheidsproblemen. De aard van de problemen is nooit openbaar gemaakt, waarbij Thaksins familie en advocaten zeiden dat dit een schending van de gezondheidsprivacywetten zou zijn.

Tegenstanders van de vrijlating van Thaksin hadden voortdurend geprotesteerd tegen zijn verblijf in het ziekenhuis en zeiden dat het in het algemeen belang was om zijn gezondheidsproblemen vrij te geven en een onafhankelijke arts van hun keuze toe te staan ​​Thaksin te onderzoeken en te bepalen of hij echt in een ziekenhuis moest worden opgenomen of dat hij kon worden teruggestuurd naar een normale gevangenis. Ondanks meerdere pogingen en protesten bleef Thaksin echter in het ziekenhuis.
Het Thaise Ministerie van Correcties heeft functionarissen van de Bangkok Remand Prison de opdracht gegeven om Thaksin te bezoeken, die voorwaardelijk vrijgelaten was in overeenstemming met de Thaise wetten met bijbehorende documenten, aldus Thaise media.
Nadat Thaksin zijn handtekening had gezet om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden, zoals het minstens elke drie dagen elektronisch rapporteren aan ambtenaren tijdens de voorwaardelijke vrijlating, werd Thaksin officieel vrijgelaten op proef, waarbij hij, afgezien van wettelijke en officiële afspraken, zes maanden thuis zou moeten blijven, aldus Thaise media gerapporteerd.
Echter, Thaksin werd geconfronteerd met een mogelijk misdrijf op grond van Sectie 112 en een schending van de Computer Crimes Act wegens het naar verluidt verspreiden van valse informatie.

Thaksin zou op 21 mei 2015 in Seoul, Zuid-Korea, de wetten buiten het Koninkrijk Thailand hebben overtreden.
Daarom was het de verantwoordelijkheid van de procureur-generaal om de zaak op te volgen. De Thaise Technology Crime Suppression Division was van plan een brief in te dienen bij de aanklager van het Ratchada Criminal Justice Office om een ​​erkenning van de beschuldigingen te ondertekenen.
Er werd gemeld dat de procureur-generaal minimaal drie maanden een minimumvereiste was om aanvullende strafbare feiten te onderzoeken voordat hij de zaak voor de rechter bracht.

Op het moment van schrijven waren de aanklachten echter nog niet officieel geuit en er waren enkele vragen over de vraag of dit wel het geval zou zijn, waarbij zowel tegenstanders als aanhangers van Thaksin verschillende meningen over de kwestie hadden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/