Thailand gaat het visumvrijbeleid uitbreiden naar meer landen

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft aangekondigd dat Thailand zijn visumvrij reisbeleid gaat uitbreiden naar burgers uit meer landen. Deze stap volgt op de recente vrijstelling die is verleend aan reizigers uit China en India, gericht op het nieuw leven inblazen van het toerisme, een cruciale sector voor de op een na grootste economie van Zuidoost-Azië.

Tijdens een ontmoeting met de Australische gouverneur-generaal David Hurley overwogen beide partijen een wederzijdse visumvrijstellingsregeling om het reizen en zakendoen tussen hun landen te stimuleren. De Thaise regering is ook in gesprek over soortgelijke overeenkomsten met Europese landen binnen de Schengenvisumzone.

Ondanks pogingen om de industrie nieuw leven in te blazen, moet de Thaise toeristische sector zich nog herstellen naar het niveau van vóór de pandemie. Vorig jaar verwelkomde het land ongeveer 28 miljoen buitenlandse toeristen, wat 1.2 biljoen baht aan inkomsten genereerde, een daling ten opzichte van de bijna 40 miljoen bezoekers en 1.9 biljoen baht die in 2019 werden verdiend. Volgens de Tourism Authority of Thailand (TAT) leidden Maleisische toeristen de aankomsten met ongeveer 4.5 miljoen bezoekers, gevolgd door Chinese toeristen met ongeveer 3.51 miljoen.

Sinds het begin van het jaar hebben ruim 533,000 Chinese reizigers Thailand bezocht, waarmee zij de grootste groep bezoekers vormen, gevolgd door Maleisiërs en Zuid-Koreanen. Het Ministerie van Toerisme en Sport blijft optimistisch en voorspelt dat Thailand dit jaar 35 miljoen buitenlandse bezoekers zou kunnen trekken, ondersteund door de 3 miljoen toeristen die in januari werden geregistreerd.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.