Pakistani gearresteerd in Phuket wegens gebruik van Thaise identiteitskaart

Phuket -

Een gezochte Pakistaanse man werd in Phuket gearresteerd omdat hij een Thaise identiteitskaart had gebruikt.

De Royal Phuket Immigration vertelde de Phuket Express op vrijdag (16 februari) dat ze de heer JAFFAR (alias), 31, Pakistaans staatsburger, hadden gearresteerd. Hij werd gearresteerd voor een huis aan de Surin Road in Talad Yai, Phuket Town.

De arrestatie volgde op het arrestatiebevel dat op 19 januari door het provinciale gerechtshof van Pattani tegen hem was uitgevaardigdth, 2024, waarin hij wordt beschuldigd van het gebruik van een valse identiteitskaart die schade veroorzaakt. Hij werd teruggebracht naar het politiebureau van Mae Lan in Pattani.

Dit is niet het eerste probleem waarbij Pakistaanse staatsburgers valse of illegale identiteitskaarten in Thailand hebben.

In 2019 arresteerde het Immigratiebureau van Pattani voor het eerst een man die alleen werd geïdentificeerd als de heer IKRAM, 24, met de Pakistaanse nationaliteit. Hij werd beschuldigd van werken zonder toestemming en werd gedeporteerd. Agenten ontdekten dat er veel Pakistaanse staatsburgers illegaal in het gebied werkten.

Agenten gingen door met het onderzoek en vonden de heer Sami, de jongere broer van de heer IKRAM. Hij presenteerde een Thaise identiteitskaart aan agenten. Ze namen contact op met het districtskantoor van Mae Lan en ontdekten dat de identiteitskaart illegaal was afgegeven.

Agenten onderzoeken hoe deze Pakistaanse mannen aan Thaise identiteitskaarten zijn gekomen van het Mae Lan District Office.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.