Juridische stappen ondernomen tegen illegale taxichauffeurs in Phuket

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen twee illegale taxichauffeurs in Phuket.

Dat meldde het Phuket Land Transport Office (PLTO) op donderdag 15 februarith) van 4 tot 00 uur zetten relevante functionarissen twee uur lang een controlepost op nabij de internationale luchthaven van Phuket in het subdistrict Sakoo, Thalang.

Er werden twee taxichauffeurs aangetroffen die persoonlijke voertuigen gebruikten om passagiers als illegale taxi's over te zetten (Black Plates). De overtredende taxichauffeurs zullen een boete krijgen en hun rijbewijs zal in aanmerking worden genomen voor een schorsing van 90 dagen.

De Phuket Express merkt op dat 'Black Plates' een term is die vaak door de PLTO wordt gebruikt voor een normaal persoonlijk voertuig (met een witte kentekenplaat, ironisch genoeg) dat wordt gebruikt om passagiers als illegale taxi te vervoeren.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.