De Thaise Khanom Khrok staat op de vierde plaats van de beste pannenkoeken ter wereld

PERSBERICHT:

De website Tasteatlas ontdekte bij het bijwerken van de ranglijst van de beste pannenkoeken ter wereld in februari 2024 dat Khanom Khrok uit Thailand op de vierde plaats staat. De top drie omvat (1) crêpes uit Bretagne, Frankrijk, (2) kaiserschmarrn uit Oostenrijk en (3) jianbing uit Tianjin, China.

De website zegt het volgende over Khanom Khrok: “Dit kleine Thaise dessert, dat vaak een pannenkoek, pudding of cake wordt genoemd, is gemaakt met een beslag dat rijstmeel en kokosmelk combineert.

Het dessert wordt gebakken in grote ijzeren pannen met kleine, ronde inkepingen en wordt doorgaans in twee fasen bereid: met een beslag dat als knapperige onderlaag wordt gebruikt en een romige, licht gezoete kokosmelkvulling. Typische toevoegingen aan de vla-achtige vulling zijn gesneden lente-uitjes, taro, maïs of pompoen.

Khanom Khrok is een belangrijk straatvoedsel in Thailand en wordt doorgaans gegeten als een snelle en vullende snack, waarbij de zoete en hartige smaken uitstekend in balans zijn.”

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.