Thaise provincies bereiden zich voor op hittegolf

PERSBERICHT: 

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft een verwachte temperatuurstijging in heel Thailand aangekondigd, met een voorspelde stijging van 3-5 graden Celsius als gevolg van een vermindering van de koude luchtmassa boven het bovenste deel van het land. Deze verandering zal naar verwachting rond het middaguur de heetste omstandigheden met zich meebrengen, vooral in de regio's Noord, Noordoost, Centraal en Oost.

 

Van woensdag tot en met maandag zullen het noorden en noordoosten te maken krijgen met een temperatuurstijging van 3 tot 5 graden Celsius. Gedurende deze periode is er in beide regio's van zaterdag (20 februari) tot maandag (17 februari) 19% kans op regen. In de centrale regio's zullen de temperaturen ook met 3-5 graden Celsius stijgen, waarbij regen wordt verwacht in 10-20% van het gebied en windstoten in de lagere delen, waar de temperaturen van vrijdag tot maandag zullen variëren van 33-37 graden Celsius.

 

Er wordt voorspeld dat het oosten en het oosten van het zuiden te maken zullen krijgen met een temperatuurstijging van 3 tot 5 graden Celsius, met een kans van 10 tot 30% op regen en windstoten. De westkant van het zuiden verwacht ook regen in 10-20% van het gebied, met temperaturen die oplopen tot 31-37C.

 

In Bangkok en de omliggende provincies wordt een vergelijkbare stijging van 3 tot 5 graden Celsius voorspeld. Van vrijdag tot en met maandag is er 10-20% kans op regen en windstoten, waarbij de temperatuur naar verwachting tussen de 32 en 37 graden Celsius zal liggen.

De TMD waarschuwde ook dat de hoogste temperaturen in bepaalde gebieden tot 44 graden Celsius kunnen oplopen, waaronder Mae Hong Son en Uttaradit in het noorden, Sukhothai in de centrale regio, Tak in het zuiden en Udon Thani in het noordoosten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.