Leeuwenwelp gevonden in café in Rassada, in beslag genomen door autoriteiten

Rassada-

Een leeuwenwelp zonder vergunning die in een café in Rassada is gevonden, is eigendom van een Chinese staatsburger, zegt de Thaise politie.

De politiechef van Phuket City, kolonel Pratueng Phonmana, vertelde woensdag (14 februari) aan de Phuket Express dat foto's van een leeuwenwelp in een café in Rassada deze week viraal zijn gegaan op sociale media. De politie inspecteerde het café aan de Rassada Nusorn Road, maar het leeuwenwelpje werd aanvankelijk niet gevonden.

De eigenaar van het café werd alleen geïdentificeerd als mevrouw Cherngmin, 31, met de Chinese nationaliteit. Ze vertelde de politie dat zij de eigenaar is van het leeuwenwelpje dat ze voor 250,000 baht van een bedrijf in Bangkok kocht en dat ze af en toe naar het café bracht zodat klanten het konden zien. Ze nam de politie mee naar haar kamer in een hotel in de buurt waar het leeuwenwelpje werd gevonden.

Ze kon de wettelijke licentie van de leeuw niet overleggen en er waren ook geschillen over het vereiste microchippapier. Ze werd naar het politiebureau van Phuket City gebracht, waar ze werd beschuldigd van het niet melden van het bezit van wilde dieren aan de relevante agenten. Het leeuwenwelpje is in beslag genomen en zal veilig naar een natuurbeschermingsgebied worden gebracht, terwijl het juiste eigendom en papierwerk juridisch wordt afgehandeld.

Leeuwen in Thailand zijn de laatste tijd een groot onderwerp van discussie, waarbij de zorgen zijn gerezen nadat een buitenlandse man in Pattaya viraal ging omdat hij in een dure cabriolet door de stad reed met de leeuw erin.

Sinds dat incident, waar we hieronder naar verwijzen, hebben er in Thailand een aantal inbeslagnames en inspecties van leeuwen plaatsgevonden. Leeuwen zijn legaal in privébezit in Thailand, maar vereisen veel papierwerk en een goede thuisomgeving. Hen toestaan ​​om in cafés te zitten, in kleine huizen in buitenwijken te wonen of in cabriolets te rijden is niet gepast, zeiden Thaise functionarissen, die momenteel de huizen van legale leeuwenbezitters in het hele land inspecteren om er zeker van te zijn dat de omgeving geschikt is voor de dieren.

Gerelateerd artikel:

De Bentley sedan die door Pattaya werd gereden met een leeuwenwelp op de passagiersstoel, was oorspronkelijk geregistreerd in Phuket.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.