UPDATE: Freedom Beach vrijgemaakt van strandbedparasols

Patong-

Het beroemde Freedom Beach is nu ontdaan van strandbedparasols, ter voorbereiding om te worden uitgeroepen tot 'Recreatiebos'.

Ons vorige verhaal:

Strandbedparaplu's werden overal op het Freedom Beach in Patong gevonden, een natuur- en milieubeschermingsgebied.

Nu voor de update:

De gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat, vertelde de Phuket Express dat Freedom Beach de verantwoordelijkheid is van het Forest Department. Het hangt van het departement af om het project 'Recreatiebos' officieel uit te voeren. Defensievrijwilligers en politie patrouilleren nu op het strand om voor de veiligheid van toeristen te zorgen.

De directeur van het Phuket Forest Center, de heer Paisarn Noopichai, vertelde de Phuket Express dat Freedom Beach zich nu voorbereidt om een ​​'Recreation Forest'-gebied te worden. Het is strandexploitanten nu echter verboden activiteiten uit te voeren zoals het runnen van restaurants en het exploiteren van strandbedparasols.

Dit geldt ook voor het zogenaamde ‘grijze gebied’ waarbij parasols en strandstoelen vanuit andere gebieden naar het strand worden gebracht. Ook op het strand wordt alcohol verboden om bijeenkomsten en feesten te ontmoedigen.

Het idee van het Recreatiebosgebied is om het strand in wezen in zijn natuurlijke omgeving te zien en ervan te genieten zoals de natuur het bedoeld heeft, zonder restaurants, strandstoelen, alcohol of andere aspecten van de beschaving, aldus het Bosdepartement.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.