Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Chinese nieuwjaarsvieringen en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 5 februari tot zondag 11 februari 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. De Chinatown van Bangkok bruist momenteel van de grootse vieringen van het Chinese Nieuwjaar 2024, ter gelegenheid van de 49e verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen Thailand en China.

Het nieuwe maanjaar, dat het Jaar van de Draak markeert, begint vandaag (10 februari) en heeft een grote betekenis voor Thais met Chinese afkomst.

Thailand zal een stijging van 44.3% in de totale reisuitgaven voor inkomende boekingen zien als de Chinese Nieuwjaarsfeestperiode (CNY) van dit jaar wordt vergeleken met de CNY-periode van 2023, waarbij de uitgaven voor uitgaande reizigers met 70.8% zullen stijgen.

Gelukkig Chinees Nieuwjaar, het Jaar van de Draak, voor iedereen!

2. De heer Chai Watcharong, de woordvoerder van de Thaise regering, maakte publiekelijk een aankondiging bekend van het Thaise Ministerie van Cultuur over het Wereld Songkran Festival in 76 provincies in heel Thailand, van 1 tot 21 april 2024.

Zet het in je agenda en laat je verblinden! Het langverwachte Siam Songkran Music Festival 2024 staat op het punt om op het toneel te ontploffen en vindt plaats van 12 tot 15 april in RCA CENTRAL PARK, Bangkok, Thailand.

Mevrouw Thapanee Kiatphaibool, de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), gaf een verklaring over een voorbereidende bijeenkomst voor het Wereld Songkran Festival in samenwerking met het Ministerie van Cultuur, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de particuliere sector en relevante instanties. De bijeenkomst staat gepland voor volgende week.

De reacties op sociale media op een langere Songkran waren gemengd: toeristen die naar het festival kwamen waren over het algemeen positief, maar veel expats negatief.

3. De heer Prayut Phetkhun, de woordvoerder van het Bureau van de procureur-generaal, heeft publiekelijk details onthuld over een rechtszaak waarbij de heer Thaksin Shinawatra betrokken was, over artikel 112 van het Wetboek van Strafrecht wegens vermeende misdrijven tegen de monarchie, gedateerd op 21 mei 2015. in Seoel, Zuid-Korea.

Thaksin wordt mogelijk al op 18 februari voorwaardelijk vrijgelaten, maar in theorie zou dit ertoe kunnen leiden dat hij onmiddellijk opnieuw wordt gearresteerd.

4. De heer Phumtham Wechayachai, de vice-premier en minister van Handel, gaf een bevel aan het Thaise ministerie van Intellectuele Eigendom (DIP) om een ​​zaak te onderzoeken waarin Thaise olifantenbroeken illegaal werden geïmporteerd uit China en buurlanden, en werden verkocht aan populaire toeristische trekpleisters. attracties tegen lagere prijzen.

De commotie over olifantenbroeken was de afgelopen week overal op de sociale media, waarbij veel lezers gewoon niet doorhadden wat er zo erg aan was.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.