Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: buitenlanders gearresteerd wegens diefstal, romantische oplichting en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 5 februari tot en met zondag 11 februari 2024.

  1. Een rijder uit Nederland werd gearresteerd wegens roekeloos rijgedrag en ongehoorzaamheid aan politieagenten.

Hij werd naar het politiebureau van Patong gebracht waar hij werd beschuldigd van rijden zonder rekening te houden met de eigendommen en het leven van anderen, veiligheidsoverwegingen, vechten/obstrueren van agenten, het negeren van bevelen van agenten en roekeloos rijgedrag.

2. Een Poolse man werd gearresteerd nadat hij werd betrapt op het stelen van eten en drinken ter waarde van 13,376 Baht in een supermarkt in Rawai, Phuket.

Van hem werd in beslag genomen een avocado (119 Baht), een fles honing (225 Baht), een fles bier (119 Baht), een fles olijfolie (279 Baht), twee flessen whisky (9,999 Baht en 2,099 Baht). , boter (254 Baht) en een theedoos (282 Baht).

3. Een Britse man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt nepgeld had gewisseld bij een wisselkantoor in Phuket.

Hij maakte cryptogeld ter waarde van 34,900 Usd (1.24 miljoen Baht) over aan de heer Ozeias. In ruil daarvoor ontving hij euro's van de heer Ozeias. Hij ontkende de beschuldigingen echter en beweerde dat hij niet wist dat het geld nep was.

4. Twee Nigeriaanse mannen die hun verblijfsduur te lang hadden doorgebracht, werden in het bezit van cocaïne aangetroffen en een Thaise vrouw werd in Thalang gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij een romantiekzwendel.

De Nigeriaanse mannen gaven toe dat ze deel uitmaakten van een oplichtingsbende op het gebied van romantiek, waarbij Thaise vrouwen bankrekeningen voor hen moesten openen.

5. Strandbedparaplu's werden overal op Freedom Beach in Patong gevonden, een natuur- en milieubeschermingsgebied.

Ambtenaren zeiden dat ze buitenlandse strandgangers hadden gevraagd die ontspannend op strandbedden en parasols hadden gezien waar de spullen vandaan kwamen en het antwoord kregen: 'Ze hadden die parasols meegebracht en ze van buiten het strand gehuurd'. De politie gaat naar verluidt zelfs het meebrengen van “uw eigen” parasols en stoelen volledig verbieden om de maas in de wet te dichten waardoor verkopers huuraccommodaties buiten het strand kunnen verkopen. Ze zijn ook van plan alcohol op het strand te verbieden om feesten en bijeenkomsten te ontmoedigen.

6. Een TuK Tuk-taxichauffeur kreeg een boete nadat zijn buitenlandse passagier op een dak in Patong was zien dansen.

Er waren ook geen updates van de politie van Patong over de vraag of de buitenlandse passagier zou worden opgespoord, geïdentificeerd en mogelijk ook een boete zou krijgen.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.