Albino Omura-walvis opnieuw gespot in Phang Nga

PERSBERICHT:

Een zeldzame albino Omura-walvis, die op 1 januari voor het eerst werd gesignaleerd bij het Coral Island van Phuket, is opnieuw waargenomen in de Andaman Zee nabij de provincie Phang Nga. De recente waarneming vond plaats in de buurt van Richelieu Rock, een bekende duikplek op 45 kilometer van het vasteland.

Ondanks pogingen van het Marine and Coastal Resources Department en de National Parks, Wildlife and Plant Conservation om de walvis na zijn eerste verschijning te lokaliseren, bleef hij ongrijpbaar tot zijn recente herontdekking. De waarneming wordt door Kasetsart University-docent en mariene expert Assoc Prof Dr. Thon Thamrongnawasawat als een “wonder” beschouwd, wat aanleiding gaf tot een uitgebreid onderzoek van de Thaise wateren.

Hoewel er verschillende gewone Omura-walvissen zijn gevonden, suggereert de terugkeer van deze specifieke albinowalvis, ongeveer 250 kilometer van de oorspronkelijke locatie, dat het om dezelfde persoon gaat, vanwege de zeldzaamheid van albinisme onder deze walvissen.

Het samenvallen van de waarnemingen op zowel Internationale Nieuwjaarsdag als Chinees Nieuwjaar heeft velen geïntrigeerd, waaronder Dr. Thon, die hoopt dat dit zal helpen bij het begrijpen van het leefgebied van Omura-walvissen en het formuleren van instandhoudingsstrategieën.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.