Toename van het toerisme: Koh Samui ziet een toename van het aantal bezoekers na visumvrijstellingen en rechtstreekse vluchten

Surat Thani—

Op 10 februari 2024 maakte de heer Wiwat Chuenban, de voorzitter van de Surat Thani Provincial Tourism Industry Council, publiekelijk een toenemend aantal buitenlandse en Thaise toeristen bekend die Koh Samui in januari en februari 2024 bezochten.

Na een visumvrijstelling voor Chinese toeristen waren er in één week tijd vier directe vluchten van Chengdu, China, naar Surat Thani. Er was ook een directe vliegroute van Taiwan naar Surat Thani, wat resulteerde in een stijgend aantal boekingen van meer dan 672 hotels en 25,000 kamers gereserveerd, aldus Wiwat.

Op de rechtstreekse vlucht vanuit Taiwan, de derde toeristische chartervlucht, bezochten 188 toeristen populaire toeristische attracties zoals Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao tijdens de viering van het Chinese Nieuwjaar. Het stimuleerde de toeristische economie van Surat Thani enorm, zei Wiwat.

Wiwat merkte op dat er begin 2024 47 internationale cruiseschepen waren die hun tourprogramma's op Koh Samui hadden gereserveerd. Er waren in februari 10 internationale cruiseschepen met een geschat aantal toeristen van 18,486, die een inkomen genereerden van meer dan 45 miljoen baht.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.