Britse toerist vermist na kajakongeluk in Surat Thani

PERSBERICHT: 

Een Britse toerist is vermist na een kajakongeluk op de Rajjaprabha-dam in de provincie Surat Thani. Ambtenaren zeiden dat de 24-jarige Gowribalan Shanghaman gisterochtend vroeg (11 februari) uit zijn kajak in het water van de dam was gevallen, wat aanleiding gaf tot een zoek- en reddingsoperatie.

Shanghaman was samen met een metgezel vertrokken vanuit een plaatselijk vlothuis voor een kajaktocht toen het incident plaatsvond op ongeveer 500 meter van hun startpunt. Het gebied, dat zo'n 50 tot 60 kilometer van de damkam ligt, staat bekend om zijn landschappelijke schoonheid, maar ook om zijn potentiële gevaren.

Vier duikers van het gemeentehuis van Cheow Lan zijn naar de reddingslocatie gestuurd, die bekend staat als het diepste deel van het reservoir met diepten tot 50 meter. Het reddingsteam zei dat ze problemen ondervonden vanwege het slechte zicht in het koude, troebele water, wat een aanzienlijke uitdaging vormde voor hun zoekinspanningen.

Er zijn ook zorgen geuit over de naleving van de veiligheidsvoorschriften in het park. Shanghaman en zijn vriend hebben zich niet bij de autoriteiten gemeld voordat ze aan hun reis begonnen, een noodzakelijke procedure die alle bezoekers moeten volgen om hun veiligheid te garanderen. Er werd ook gemeld dat de twee mannen op het moment van het ongeval geen reddingsvesten droegen.

Terwijl de zoektocht voortduurt, dringen parkfunctionarissen en lokale autoriteiten er bij bezoekers op aan om alle veiligheidsrichtlijnen en -voorschriften nauwgezet te volgen, waarbij ze het belang benadrukken van het melden aan parkfunctionarissen voordat ze zich bezighouden met wateractiviteiten en het gebruik van reddingsvesten om soortgelijke incidenten te voorkomen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.