Strandbedden en parasols teruggezien op Freedom Beach in Phuket veroorzaken controverse

FOTO: MOESSONAFVAL

Phuket -

Strandbedparaplu's werden overal op het Freedom Beach in Patong gevonden, een natuur- en milieubeschermingsgebied.

De Phuket Express merkte op dat Freedom Beach door de World Beach Guide 18 is vermeld als het 2023e beste strand ter wereld.

Dit is niet de eerste keer dat strandbedden en parasols voor controverse zorgen, zoals we hieronder aangeven.

De commandant van legerregio 4, luitenant-generaal Santi Sakuntanak, inspecteerde vorig jaar het strand. Freedom Beach is duidelijk aangekondigd als natuur- en milieubeschermingsgebied. Niemand mag iets voor persoonlijk gewin doen, zoals het opzetten van gebouwen op het strand.

Het strand staat plaatselijk bekend als 'Mai Ngao' Beach, maar Freedom Beach is beroemd bij buitenlandse toeristen. Het strand ligt in de buurt van het Nak Kerd Mountain Reserve Forest in Karon. Freedom Beach werd na een volledige repressie vorig jaar ontdaan van strandbedden, parasols en bouwwerken.

Nu voor onze update:

Foto's van parasols op het Freedom Beach werden op de Facebook-pagina van MONSOON Garbage geplaatst en gingen vorige week viraal op sociale media.

Het Forest Department Region 12 heeft een aankondiging gedaan nadat ze het strand hadden geïnspecteerd. Ze vroegen buitenlandse strandgangers die ze zagen liggen ontspannen op strandbedden en parasols waar de spullen vandaan kwamen en kregen als antwoord: 'Ze hadden die strandbedparasols meegenomen en gehuurd van buiten het strand'.

Dit heeft de bezorgdheid op sociale media echter niet verminderd, waarbij velen zeggen dat verkopers slechts een grijs gebied gebruiken om de strandbedden en parasols in de buurt te verkopen en de toeristen te vertellen ze naar het strand te dragen in plaats van ze op te zetten en ze rechtstreeks op het strand te verkopen.

Relevante functionarissen overwegen naar verluidt hoe ze de situatie kunnen oplossen, omdat ze zich ervan bewust zijn dat veel toeristen strandstoelen en parasols willen hebben, maar zich ook bewust zijn van de milieuproblemen om hen heen.

FOTO: MOESSONAFVAL
Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.