Het nieuwe maanjaar markeert het begin van het Jaar van de Draak

PERSBERICHT:

Het nieuwe maanjaar, dat het Jaar van de Draak markeert, begint vandaag (10 februari) en heeft een grote betekenis voor Thais met Chinese afkomst.

Er zijn vieringen gaande, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan rituelen die gericht zijn op het afweren van pech, een praktijk die diep geworteld is in zowel de Thaise als de Chinese cultuur. Wat Mangkon Kamalawat in de Chinatown van Bangkok is het middelpunt voor velen die deze riten willen uitvoeren, gezien zijn status als een belangrijke religieuze plaats voor leden van de Thais-Chinese gemeenschap om verdiensten te verdienen en geluk te zoeken.

De tempel, bekend om zijn drakenlotusthema, zal dit jaar naar verwachting een groter publiek trekken. Bezoekers geven uiting aan hun jaarlijkse traditie om de tempel te bezoeken om deel te nemen aan ceremonies waarvan zij denken dat ze helpen om ongeluk te verdrijven en het nieuwe jaar op een positieve noot te beginnen. De betekenis van de tempel wordt versterkt door zijn historische en culturele banden, die teruggaan tot de regering van koning Rama V, die als brug dienen tussen Thaise en Chinese tradities.

Naast traditionele tempelbezoeken kopen veel Thais-Chinezen talismannen en geschenken die de draak symboliseren, in de hoop geluk te brengen voor het komende jaar. Artikelen zoals drakenvormige lantaarns en armbanden met drakenhangers zijn populair onder degenen die het Jaar van de Gouden Draak willen vieren.

Te midden van de festiviteiten sprak Han Zhiqiang, de Chinese ambassadeur in Thailand, zijn beste wensen uit voor het nieuwe maanjaar. Han benadrukte de vooruitgang en samenwerking tussen China en Thailand, inclusief economische prestaties en diplomatieke mijlpalen. De ambassadeur onderstreepte de sterke banden en gedeelde toekomst tussen de twee naties, geaccentueerd door recente bezoeken en overeenkomsten op hoog niveau, waaronder een visumvrijstellingspact dat een nieuw tijdperk van gemak markeert in het reizen tussen China en Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.