UPDATE: Chinese toerist in Patong die loog over een taxichauffeur die zijn geld stal, beschuldigd van het melden van valse informatie

Patong-

Een Chinese toerist werd beschuldigd van het doorgeven van valse informatie aan wetshandhavers nadat hij had gelogen over een vermeende diefstal van 20,000 Baht door een taxichauffeur in Patong.

Ons vorige verhaal:

Een Chinese toerist werd betrapt op liegen over een vermeende diefstal van 20,000 Baht door een taxichauffeur in Patong, voordat hij de leugen later aan de politie bekende.

Nu voor de update:

De politie van Patong vertelde donderdagavond (8 februari) aan de Phuket Express dat de Chinese toerist toegaf dat hij het verhaal had verzonnen omdat hij dacht dat hij de 'schade' kon vragen als compensatie voor zijn tijd en frustratie. Hij was boos geworden over wat hij dacht dat een hoog tarief was voor een taxirit, naar verluidt rond de honderd baht. (Drie Amerikaanse dollars)

De Chinese toerist en taxichauffeur hadden al geruime tijd ruzie over het taxitarief, waardoor de Chinese man boos werd, die vervolgens besloot het verhaal te verzinnen en de politie te bellen als een manier om ‘terug te komen’ op de chauffeur. Dit bleek een slechte beslissing, aangezien cameratoezicht al snel aantoonde dat er geen sprake was van diefstal en later gaf de toerist, onder druk van camerabeelden, de leugen toe.

De Chinese toerist wordt beschuldigd van het doorgeven van valse informatie aan wetshandhavers. Het lijkt er op dit moment niet op dat hij te maken zal krijgen met laster, tenzij de taxichauffeur nieuwe juridische aanklachten indient.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.