Update: politie van Chiang Mai onthult details over poging tot opening van vliegtuigdeur door Canadese toerist

Chiang Mai-

Op 9 februari 2024 heeft Pol. Kolonel Manatchai Inthuean, de hoofdinspecteur van het politiebureau Phupingkharajaniwet in Chiang Mai, heeft publiekelijk meer informatie onthuld over de zaak van een Canadese toerist die probeerde een vliegtuigdeur te openen terwijl hij van Chiang Mai naar de luchthaven Suvarnabhumi vertrok.

Onlangs een 40-jarige Chinees-Canadese computeringenieur wiens naam pas publiekelijk werd bekendgemaakt toen de heer Wong probeerde een vliegtuigdeur van vlucht TG121, Chiang Mai-Suvarnabhumi, te forceren terwijl hij opsteeg op de landingsbaan. Als gevolg hiervan waren er 13 vluchten vertraagd, wat voor ruim 2,296 passagiers ongemak veroorzaakte.

Volgens een rapport van Pol. Kolonel Manatchai raakte, nadat Wong in politiehechtenis zat, in paniek en veroorzaakte zichzelf schade. De politie van Phupingkharajaniwet moest hem onderdrukken en onder professionele zorg overbrengen naar een psychiatrisch ziekenhuis.

De artsen zouden echter een grondig mentaal onderzoek uitvoeren om Wong te diagnosticeren en te bepalen of hij een psychische aandoening had of niet.

De Phupingkharajaniwet-onderzoeksfunctionarissen zouden de zaak verder behandelen volgens de Thaise wetgeving voordat ze de zaak voor verdere detentie aan de Thaise rechtbank zouden voorleggen, aangezien er een maximale detentieperiode van 48 uur gold. Wong zou echter onder de hoede van artsen blijven totdat de artsen hun medisch advies gaven over zijn geestelijke gezondheid.

Wat deze zaak betreft, hebben de onderzoeksfunctionarissen met de Canadese ambassade in Thailand gesproken voor verdere afhandeling in overleg met zijn familie.

Aanvankelijk werd Wong aangeklaagd op grond van de Air Navigation Act. Thai Airways kan aanvullende juridische kosten indienen als Wong bleek schade aan eigendommen van de luchtvaartmaatschappij te hebben toegebracht.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.