Twee Nigerianen die te lang in hun verblijf bleven en een Thaise vrouw gearresteerd in Phuket Romantiekzwendel, ook cocaïne gevonden

Phuket -

Twee Nigeriaanse mannen die hun verblijfsduur overschreden, werden betrapt op het bezit van cocaïne en een Thaise vrouw werd gearresteerd in Thalang wegens vermeende betrokkenheid bij een romantische oplichting.

Dat vertelde de toeristenpolitie van Phuket donderdag aan de Phuket Expressth) arresteerden ze de gezochte Thaise verdachte, alleen geïdentificeerd als mevrouw Kanyanat, 32, in een woonwijk in het subdistrict Thep Krasattri.

Het arrestatiebevel werd uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Samut Prakan. Ze wordt beschuldigd van fraude door verdraaide informatie in een computersysteem te importeren.

De politie arresteerde ook twee Nigeriaanse mannen bij het huis. Eén van hen had een overschrijding van 1,401 dagen. Hij werd aangetroffen met 8 gram cocaïne en de andere man moest 1,728 dagen te lang blijven.

De Nigeriaanse mannen gaven toe dat ze deel uitmaakten van een romantische oplichtingsbende, waarbij Thaise vrouwen rekeningen voor hen mochten openen. Nadat ze geld hadden ontvangen van Thaise vrouwelijke slachtoffers, maakten ze geld over aan het hoofd van een romantiekzwendelbende in Nigeria. Als tweede baan verkochten ze ook cocaïne aan buitenlandse toeristen.

De namen van de Nigeriaanse verdachten zijn niet vrijgegeven aan de Thaise media.

Alle drie de verdachten zaten op het moment van schrijven nog steeds in hechtenis bij de Thaise politie.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.