Premier wenst iedereen een gelukkig maannieuwjaar 2024

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin spreekt zijn oprechte groeten uit ter gelegenheid van het nieuwe maanjaar, waarmee het begin van 2024 op de Chinese kalender wordt gemarkeerd.

Hij zegt: “你好 (N| hǎo), ik ben Srettha Thavisin, premier van Thailand. Ik spreek mijn warmste wensen uit aan alle Thais-Chinese en Chinese nakomelingen tijdens deze belangrijke gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar.新年快乐, 万事如意 (Xīnnián kuàilè, wànshì rúyì). Moge dit jaar een welvarend en overvloedig jaar zijn, met een voortdurende stroom van rijkdom, goud en economische activiteiten tussen Thailand en China. Mogen handel en investeringen soepel bloeien en bijdragen aan het wederzijds voordeel van beide naties.”

Hij vervolgt: “Om naadloos reizen tussen onze landen mogelijk te maken, bevorderen we een beleid van visumvrije toegang, waardoor het bewegingsgemak wordt vergroot. Thailand verwelkomt en waarborgt de veiligheid van onze Chinese broeders en zusters hartelijk. Moge de blijvende vriendschap tussen Thailand en China voortduren, aangezien we niet alleen maar buren zijn, maar echte broers en zussen.”

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.