Phuket-man gearresteerd wegens vermeende hotelboekingszwendel

Phuket -

Een man uit Phuket werd gearresteerd in Mae Hong Son nadat hij naar verluidt meer dan veertig slachtoffers had opgelicht met een schadevergoeding die ongeveer 40 Baht aan hotelboekingen had gekost.

De cybercriminaliteitspolitie vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week een verdachte hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer Sunthorn, 37, uit Phuket. Hij werd gearresteerd in Mae Hong Son, Noord-Thailand. Hij wordt beschuldigd van fraude door verdraaide informatie in een computersysteem te importeren.

De arrestatie kwam nadat de Thaise politie klachten had ontvangen van meer dan veertig slachtoffers met een schade die meer dan 40 baht kostte. De heer Sunthorn beheerde naar verluidt veel Facebook-pagina's met verschillende namen, maar vermeed het gebruik van echte hotelnamen op de pagina's.

Sunthorn zou echter echte foto's van hotels hebben gepost en deze hebben verstrekt aan slachtoffers die contact hebben opgenomen met zijn Facebook-pagina's. Hij vroeg slachtoffers om vooraf geld te storten toen ze boekten. Toen de slachtoffers bij hun hotels aankwamen, konden ze niet inchecken omdat de boekingen nep waren.

Sunthorn heeft niet onmiddellijk een pleidooi afgelegd, maar bleef op het moment van schrijven in hechtenis

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.