Niall Harbison en Soi Dog Foundation bundelen hun krachten voor straathonden met een massaal sterilisatie-/castratieproject

PERSBERICHT:

In een gezamenlijke poging om de levens van de Thaise straathonden te transformeren, hebben Niall Harbison en zijn organisatie Happy Doggo hun krachten gebundeld met de gerenommeerde Soi Dog Foundation aan een grootschalig sterilisatie-/castratieproject waarbij elke maand 2,000 honden worden gesteriliseerd en gevaccineerd.  

Het project is ontworpen om de overbevolking van straathonden op humane wijze te verminderen, de verspreiding van ziekten tussen hen tegen te gaan en hun algehele levenskwaliteit te verbeteren. Het project is op dinsdag (30 januari) in de zuidelijke provincie Surat Thani van start gegaan. Op de eerste dag van de operatie ondergingen 47 honden een sterilisatie/castratie-operatie en kregen ze levensreddende vaccinaties tegen ziekten zoals hondsdolheid, hondenziekte en parvovirus. 

Dit momentum wordt voortgezet door twee volledig uitgeruste mobiele kliniekteams die zich strategisch door de provincie zullen verplaatsen, waarbij ze straathonden op humane wijze vangen, castreren en vaccineren voordat ze veilig naar hun territorium worden teruggebracht. Samen hebben de teams de capaciteit om 90 tot 100 straathonden per dag te bereiken – of meer dan 20,000 per jaar – waardoor wordt voorkomen dat een onnoemelijk aantal puppy’s geboren worden in een kort leven vol lijden op straat. 

“Er zijn ergens tussen de 8 en 15 miljoen straathonden in Thailand. Massale sterilisatie is echt de enige manier om dit voor eens en voor altijd op te lossen”, zei Niall bij de lancering van het project. 

“We hebben maandenlang aan dit project gewerkt en ik ben zo blij om het in actie te zien. De dierenartsen, reddingsagenten en personeel van de Soi Dog Foundation zijn gewoon ongelooflijk. Het aantal geredde levens zal enorm zijn”, voegde hij eraan toe. 

Niall, gevestigd op het nabijgelegen eiland Koh Samui, heeft internationale bekendheid verworven door zijn werk met het voeden, steriliseren en behandelen van straathonden, dat hij online documenteert. De kern van zijn organisatie Happy Doggo is een missie om het straathondenprobleem op wereldschaal op te lossen door middel van sterilisatie en medische noodhulp.  

Deze missie wordt gedeeld met de in Phuket gevestigde Soi Dog Foundation, die al meer dan twintig jaar pleit voor het welzijn van straathonden en -katten in Thailand en in heel Azië. 

Naast reddings-, behandelings-, adoptie-, onderwijs- en gemeenschapsinitiatieven beheert Soi Dog het grootste sterilisatie-/castratie- en vaccinatieprogramma in zijn soort ter wereld, en werd vorig jaar de eerste organisatie in de geschiedenis die een miljoen gecastreerde en gevaccineerde dieren bereikte. 

“Het is een absoluut genoegen om samen te werken met Niall en Happy Doggo om de impact van dit cruciale werk nog verder en breder te helpen verspreiden”, aldus Louise Rose, CEO van de Soi Dog Foundation. 

“Hoe meer we samenwerken en ervaringen en expertise delen, hoe dichter we dichter bij de dag komen dat er een einde komt aan het lijden van zwerfdieren in Thailand, Azië en daarbuiten. Uiteindelijk is dit waar we allemaal naartoe werken”, voegde ze eraan toe.  

Noch Soi Dog Foundation, noch Happy Doggo ontvangen enige overheidsfinanciering om hun werk uit te voeren; beide zijn afhankelijk van donaties van dierenliefhebbers over de hele wereld die hun passie delen voor het verbeteren van de levens van dakloze dieren.  

De twee organisaties kijken ernaar uit om nauw samen te werken om een ​​blijvend verschil te maken in de levens van straathonden in Thailand, en hun lijden op humane en effectieve wijze te verminderen.  

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.