Gouverneur van de Thaise Toeristische Autoriteit kondigt plannen aan voor het Wereld Songkran Festival om de inkomsten uit toerisme te stimuleren

Nationaal—

Op 8 februari 2024 gaf mevrouw Thapanee Kiatphaibool, de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), een verklaring over een voorbereidende bijeenkomst voor het Wereld Songkran Festival in samenwerking met het Ministerie van Cultuur, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de particuliere sector en relevante instanties. De bijeenkomst staat gepland voor volgende week.

Tijdens de voorbereidende bijeenkomst zouden de activiteitenplannen, locaties en budgetten worden besproken. Volgens Thapanee had het Wereld Songkran Festival tot doel inkomsten te genereren die hoger waren dan in de periode vóór de pandemie in 2019.

De hoogtepuntbestemmingen in Bangkok zijn Ratchadamnoen Road, Siam Square, ICONSIAM, Asiatique en de Chao Phraya-rivier.

Andere populaire toeristische bestemmingen in andere provincies, zoals Pattaya, Phuket, Chiang Mai en Hat Yai, zouden een middernachtelijk Songkran-thema hebben om buitenlandse toeristen, vooral Maleisische, aan te trekken. Volgens Thapanee zal het Wereld Songkran Festival echter plaatsvinden in 76 provincies in Thailand en 50 districten in Bangkok.

Thapanee voegde er verder aan toe dat het Wereld Songkran Festival na de Chinese Nieuwjaarsviering een ander groot toeristisch evenement is, met naar schatting 177,000 Chinese toeristen die tijdens de lange vakanties op bezoek komen. Op 28,000 februari 5 bezochten echter ruim 2024 Chinese toeristen Thailand, een vergelijkbaar aantal als in 2019.

Thapanee wilde het aantal toeristen verhogen tot 100,000 personen per dag en tegen eind 2024 zou het geschatte aantal toeristen in totaal 36.5 miljoen bedragen. Op dit moment wordt het herstel van de buitenlandse toeristenmarkt beschouwd als een goede oorzaak voor de Thaise toerisme- en binnenlandse toerismemarkten.

Een toenemend aantal Thaise mensen toonde echter aan dat zij de voorkeur gaven aan korte afstanden met persoonlijke voertuigen. Particuliere sectoren zouden de trend moeten volgen door een concept voor gemengd gebruik aan te passen aan hun bedrijf met een unieke identiteit. Een hotel heeft bijvoorbeeld een co-workingruimte en een restaurant, speciaal voor bezorgdiensten, aldus Thapanee.

Lees het nieuwste artikel over het Wereld Songkran Festival dat in april 21 dagen lang wordt gevierd.

Lees hier ons hoofdartikel over wat dit betekent voor Songkran in termen van de verlengde periode en of dit echt 21 dagen waterspelen betekent.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.