Toerist uit Canada veroorzaakt paniek nadat hij bij het opstijgen de vliegtuigdeur in Chiang Mai probeerde te openen

Chiang Mai-

Op 9 februari 57 om 7 uur meldden de Thaise nationale media dat een buitenlandse toerist van begin veertig uit Canada in paniek raakte en probeerde een vliegtuigdeur te openen terwijl hij vertrok vanuit Chiang Mai om naar de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok te reizen. .

Een Thais Facebook-account berichtte over het incident dat de vlucht van Chiang Mai naar Bangkok op het punt stond te vertrekken, maar een onbekende buitenlandse toerist probeerde om onbekende reden een vliegtuigdeur te forceren.

Tegelijkertijd vermeldde HFlight.net, een Facebook-pagina over vluchtschema's, het incident met gegevens van Flightradar24, aangezien verschillende aantallen vluchten niet konden landen op de luchthaven van Chiang Mai.

De gegevens van Flightradar24 gaven aan dat de TG121-vlucht die om 9 uur vanuit Chiang Mai zou vertrekken, de opdracht kreeg om om 05 uur terug te keren naar een tussenstop. Als gevolg hiervan werden veel vluchten getroffen door het incident en vroegen ze om nieuwe luchtroutes.


Om 10:54 uur konden de vluchten doorgaan zoals gepland, maar veel vluchten landden op een andere luchthaven. Volgens HFlight.net vertrok TG12 om 43 uur van Chiang Mai naar de luchthaven Suvarnabhumi.

Op 8 februari 2024 maakte de heer Ronnakorn Chalermsanyakorn, de directeur van de luchthaven van Chiang Mai, na het incident publiekelijk bekend dat 13 vluchten tijdelijk waren opgeschort, waarbij in totaal 2,296 passagiers door het incident waren getroffen.

Bovendien hield de luchthaven van Chiang Mai een bijeenkomst van het veiligheidscomité met vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen, de politie en relevante instanties om de kwestie en oplossingen te bespreken om toekomstige incidenten te voorkomen.


Aanvankelijk onderzocht de politie van Chiang Mai de onbekende toerist en legde hem luchtvaartgerelateerde aanklachten op. Hij werd later erkend als Canadees staatsburger, 40 jaar oud, die beweerde dat hij zou worden aangevallen en als gevolg daarvan het vliegtuig ontvluchtte. Meerdere Getuigen en stewardessen verklaarden tegenover de Thaise media dat er geen teken was dat iemand de man probeerde aan te vallen of dat hij enige vorm van woordenwisseling had met iemand anders op de vlucht.

De toerist zat op het moment van schrijven nog steeds in hechtenis bij de Thaise politie.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/