Regering promoot grensoverschrijdend toerisme in Thailand in vijf ASEAN-landen

PERSBERICHT:

De regering onderschrijft het initiëren van samenwerking en het vergroten van de capaciteiten in de concurrerende toeristische sector binnen de ASEAN-regio, waarbij een uniforme bestemmingsbenadering wordt aangenomen die bekend staat als “One Destination” en tweerichtingstoerisme wordt gepromoot via het Cross-Border Tourism Drive-project waarbij Thailand betrokken is. Cambodja, Maleisië, Laos en Vietnam.

Inspanningen om het initiatief te stimuleren omvatten onder meer het bestuderen van handige en veilige routes, het onderzoeken van potentiële lokale toeristische bestemmingen en het zorgen voor faciliteiten voor zelfrijdende toeristen langs de route.

Naast gesprekken met de bovengenoemde vier landen is de regering een dialoog aangegaan met de US-ASEAN Business Council (USABC) en de World Travel and Tourism Council (WTTC) over samenwerking op het gebied van toerisme tussen de publieke en private sector van Thailand en de ASEAN. . De WTTC benadrukt het belang van kwaliteitstoerisme boven kwantiteit en het duurzame karakter van toerisme.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.