Chinese toerist betrapt op liegen over vermeende diefstal van motortaxichauffeur ter waarde van 20,000 baht in Patong

Patong-

Een Chinese toerist werd betrapt op liegen over een vermeende diefstal van 20,000 Baht door een taxichauffeur in Patong, voordat hij de leugen later aan de politie bekende.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat er donderdag na middernacht (8 februari)th) werden ze door een bezorgde burger op de hoogte gebracht dat een Chinese toerist het slachtoffer was geworden van een vermeende diefstal voor een hotel aan de Phang Mueang Sai Kor Road.

De politie arriveerde ter plaatse en trof een man aan die alleen werd geïdentificeerd als de heer Sing, 37, met de Chinese nationaliteit. Hij vertelde de politie dat de verdachte een jas droeg in de stijl van een taximotorrijder. De verdachte zou 20,000 Baht van hem hebben afgepakt voordat hij er op een motor vandoor ging.

De politie controleerde camerabeelden en vond uiteindelijk de motortaxichauffeur. Hij vertelde de politie dat ze, nadat hij de Chinese toerist had afgezet, het niet eens konden worden over de taxikosten. Vervolgens begonnen ze ruzie te maken over de ritprijs voordat de taxichauffeur vertrok. Hij heeft geen 20,000 baht van de toerist afgepakt.

De Chinese toerist gaf later tegenover de politie toe dat niemand 20,000 Baht van hem had afgepakt en dat hij de beschuldiging had verzonnen om ‘terug te gaan’ naar de taxichauffeur, omdat hij boos was omdat het taxitarief naar zijn mening te hoog was. Het exacte taxitarief is niet aan de pers bekendgemaakt.

De Chinese toerist zal nu waarschijnlijk te maken krijgen met meerdere juridische aanklachten, waaronder mogelijke aanklachten wegens smaad, die in Thailand strenge financiële straffen en mogelijk lange gevangenisstraffen met zich meebrengen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.