Britse man gearresteerd wegens vermeende uitwisseling van vals geld in Phuket

Phuket -

Een Britse man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt nepgeld had gewisseld bij een wisselkantoor in Phuket.

Op dinsdag (6 februarith), werd de politie van Sakoo in Thalang door mevrouw Jamjira, 50, een medewerker van een wisselkantoor, op de hoogte gebracht dat een buitenlandse man 1,000 euro contant had ingewisseld voor 37,850 baht contant bij een wisselkantoor in Sakoo. Later kwam ze erachter dat de buitenlandse bankbiljetten vals waren.

Op woensdag (7 februarith) arresteerde de politie een verdachte die alleen werd geïdentificeerd als de heer Tobias, 33, met de Britse nationaliteit. Van hem werd 17,800 euro aan vals geld (682,585 Baht), £5,400 pond aan echt contant geld (266,992 Baht) en wat echt Thais contant geld (199,000 Baht) in beslag genomen.

Hij werd naar het politiebureau van Sakoo gebracht, waar hij werd beschuldigd van bezit van vals geld. De heer Tobias ontkende de beschuldigingen en zei dat hij niet wist dat de euro's nep waren en dat hij de euro's van een andere man had ontvangen (zie hieronder). Tobias vertelde de politie dat hij in december vorig jaar, 2023, Thailand was binnengekomen en zijn verblijf op 31 januari had verlengd.st van dit jaar.

Op februari 1st, logeerde hij bij een man die alleen werd geïdentificeerd als de heer Ozeias, 46, een Brits staatsburger, in een condominium in Mai Khao, Thalang. Op 5 februarith, maakte hij cryptogeld ter waarde van 34,900 Usd (1.24 miljoen Baht) over aan de heer Ozeias. Hij ontving in ruil daarvoor euro's contant geld van de heer Ozeias, met een totale waarde van ongeveer 674,800 Baht. Hij gebruikte dat eurogeld om contant geld te wisselen bij het wisselkantoor in Sakoo. De heer Tobias zei dat hij ook in totaal 1,000 euro contant wisselde bij wisselkantoren in Kamala en Cherng Talay.

De politie ontdekte dat de heer Ozeias in totaal 3,000 euro aan vals geld (111,600 Baht) had ingewisseld bij wisselkantoren in het Tha Chatchai-gebied, Thalang. De heer Ozeias heeft Thailand echter al verlaten en de Thaise politie zou werken aan een Interpol Red-waarschuwing in een poging hem voor het gerecht te brengen.

De politie van Sakoo is de situatie nog aan het onderzoeken en wil weten of ze eventuele aanklachten tegen Tobias zullen voortzetten, die blijft zeggen dat hij zich er niet van bewust was dat het geld nep was.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.