Thailand bereidt zich voor op het grootste Songkran-festival ooit als UNESCO-werelderfgoed

Nationaal—

Op 5 februari 2024 maakte de heer Chai Watcharong, de woordvoerder van de Thaise regering, publiekelijk een aankondiging bekend van het Thaise Ministerie van Cultuur over het Wereld Songkran Festival in 76 provincies in Thailand, van 1 tot 21 april 2024.

Het Thaise Ministerie van Cultuur heeft aangekondigd dat zij dit jaar van 1 tot en met 21 april 2024 het Songkran Festival zullen organiseren om Thaise tradities op het wereldtoneel te presenteren. De campagne was bedoeld om de waarde en het belang van Thaise tradities in lokale gemeenschappen onder de aandacht te brengen, aldus de woordvoerder van de Thaise regering.

De woordvoerder van de Thaise regering voegde eraan toe dat het Wereld Songkran Festival de komende twee maanden inkomende buitenlandse toeristen zou verwelkomen en ook de Thaise nationale erfenis en identiteit zou behouden als een zachte macht die het toerisme ondersteunt.

Onlangs het Songkran-festival werd door UNESCO erkend als werelderfgoed, de Thaise regering streefde er verder naar haar waardevolle culturele erfgoed te behouden en wereldwijd verdere erkenning te verwerven, aldus de woordvoerder van de Thaise regering.

De woordvoerder van de Thaise regering beweerde dat de campagne mogelijk de economie zou stimuleren en inkomsten zou genereren voor de Thaise lokale bevolking.

TPN media merkt op dat de Thaise regering had eerder een festival van een maand voorgesteld, inclusief de polariserende en enigszins beruchte watergevechten, maar de publieke feedback paste dat idee aan, zoals we hier meldden.

De feitelijke feestdagen en officiële dagen zullen nog steeds de 13e tot en met de 15e zijn, merkt TPN op, en de verlengde dagen worden gezien als het promoten en erkennen van de tradities van het festival en niet als drie weken van watergevechten.

Sommige gebieden, zoals Pattaya op 19 april, zullen nog steeds hun traditionele data en de belangrijkste Songkran-dag op andere data hebben dan de nationale feestdag, voornamelijk om het binnenlands toerisme te stimuleren.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.