Illegale buitenlandse gids gearresteerd in de oude binnenstad van Phuket

Phuket -

Een illegale buitenlandse gids werd gearresteerd in de oude binnenstad van Phuket.

Dat vertelde de toeristenpolitie van Phuket aan de Phuket Express op dinsdag 6 februarith) inspecteerden ze een winkel in de oude binnenstad van Phuket nadat ze door bezorgde burgers op de hoogte waren gebracht van illegale gidsen.

Ze arresteerden een verdachte geïdentificeerd als de heer Chang Ting, 31, in Soi Rommanee. De Phuket Express merkte op dat de toeristenpolitie van Phuket zijn nationaliteit niet bekendmaakte, maar alleen zei dat hij geen Thai is.

Hij werd naar het politiebureau van Phuket City gebracht, waar hij werd beschuldigd van het werken zonder werkvergunning en het zijn van een illegale reisleider.

De Phuket Express merkt op dat een reisleider een beschermde Thaise bezigheid is en dat buitenlanders niet op dit gebied kunnen werken, zelfs niet met een werkvergunning.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.