Vijf Bryde's walvissen gespot nabij eiland in Surat Thani

Soerat Thani –

Vijf Bryde's walvissen werden gespot nabij een eiland in het Mu Ko Ang Thong Marine National Park.

Ambtenaren van Mu Ko Angthong National Park vertelden dat maandag (5 februari) aan The Phuket Expressth) vijf Bryde's walvissen werden waargenomen door de bemanning van een rondvaartboot en passagiers tussen Tai Plao Island en Wow Island (Kite Island). De walvissen voedden zich met scholen kleine vissen.

In het verleden kwamen de Bryde-walvissen traditioneel elk jaar van januari tot maart het nationale parkgebied binnen. Het mariene ecologische systeem heeft zich echter aanzienlijk hersteld na Covid-19. Sinds 2021 komen er steeds meer van hen naar het nationale parkgebied. Drie jaar geleden vonden parkfunctionarissen er vier, twee jaar geleden vonden ze er zes, en vorig jaar vonden ze er vier.

De Brydewalvis is een zeldzaam tot bijna uitgestorven waterzoogdier. De Brydewalvis staat op de lijst van beschermde diersoorten in Thailand. De aanwezigheid van de Brydewalvis wordt ook gezien als een indicator van overvloedige mariene hulpbronnen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.