Luchthavens van Thailand gaan drie regionale luchthavens upgraden

PERSBERICHT:

De Airports of Thailand (AOT) zullen in het derde kwartaal van dit jaar de exploitatie van drie regionale luchthavens overnemen, in afwachting van de uitgifte van openbare luchthavencertificeringen door de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT). De certificeringen voor de luchthavens Udon Thani, Buriram en Krabi, die worden overgedragen van het Department of Airports, zullen naar verwachting halverwege het jaar worden afgerond.

Voorzitter van de raad van bestuur van AOT, generaal Wisnu Prasatthong-osot, zei dat de organisatie van plan is ontwikkelingsprojecten op deze luchthavens te starten zodra de certificeringen zijn ontvangen. AOT heeft een budget van 10.36 miljard baht toegewezen voor de ontwikkeling van deze faciliteiten, in een poging hun capaciteit te vergroten om meer passagiers en vluchten te huisvesten.

De uitsplitsing van de investeringen omvat 6.4 miljard baht voor Krabi Airport om de passagierscapaciteit te vergroten tot 12 miljoen per jaar en het aantal vluchten naar 31 per uur. Udon Thani Airport zal een investering van 3.5 miljard baht zien om zijn capaciteit uit te breiden naar 6.5 miljoen passagiers per jaar en 20 vluchten per uur. Bovendien zal 460 miljoen baht worden uitgegeven op Buriram Airport om 2.8 miljoen passagiers per jaar en 25 vluchten per uur te ondersteunen.

AOT-president Kerati Kijmanawat merkte op dat de exploitatie van deze drie luchthavens door AOT de financiële verantwoordelijkheden van de overheid zal helpen verlichten en AOT in staat zal stellen het luchtvaartnetwerk te verbeteren. Dit omvat het lanceren van marketingcampagnes in samenwerking met nabijgelegen luchthavens. Zodra de operationele controle is verleend, zal AOT ook de eigendommen en het personeel van deze luchthavens beheren, met als doel de algehele luchthavenactiviteiten en passagierservaringen te verbeteren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.