Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: voorstel voor een visumvrij verblijf van 90 dagen voor meer landen, en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 29 januari, tot zondag 4 februari 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Een 14-jarige leerling is dood verklaard nadat hij na de schoolochtendvergadering door een andere leerling werd neergestoken in een middelbare school in Suan Luang.De politie van Khlong Tan maakte de resultaten publiekelijk bekend na het ondervragen van een 14-jarige student die naar verluidt een andere student had doodgestoken op een school in Phatthanakan 26, Suan Luang, Bangkok.

    De heer Varawut Silpa-archa, de minister van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid (SDHS), besprak publiekelijk een belangrijke zaak over een 14-jarige student die zijn klasgenoot doodstak in Suan Luang, Bangkok.

    2. Zwitserse man bekent de moord op zijn vrouw, maar beweert dat deze per ongeluk was; Politie doet onderzoek naar mysterieuze verdwijning in Nakhon Ratchasima.

Volgens de politie zou Roland ruzie hebben gehad met Orathai voordat ze vermist werd.

3. Het Constitutionele Hof van Thailand heeft geoordeeld dat de voorstellen en inspanningen van de Move Forward Party (MFP) om de majesteitswet te wijzigen ongrondwettig zijn en een poging zijn om het constitutionele monarchiesysteem van het land omver te werpen.

De MFP ontkende opnieuw dat ze van plan waren de constitutionele monarchie omver te werpen of de wet Lese Majeste in te trekken en hield vol dat ze alleen de wet wilden wijzigen.

4. Thaise nationale media verklaarden dat de Tourism Authority of Thailand (TAT) de Thaise regering heeft verzocht de visumvrije verblijfsduur voor langeafstandstoeristen, inclusief die uit de Verenigde Staten en Europa, te verlengen tot 90 dagen, om de nationale inkomsten op lange afstanden te verhogen. tot 40% in 2024.

Deze maatregelen omvatten de opschorting van TM6-formulieren aan de grensovergangen tussen Thailand en Maleisië, een visumvrij verblijf van 30 dagen voor Kazachse toeristen en de voortzetting van het visumvrije verblijf van 90 dagen voor Russen.

5. Ten minste drie mensen zijn ter plekke dood verklaard, terwijl ten minste 22 mensen gewond zijn geraakt nadat een bus in een kanaal in de wijk Bang Bor viel.

De lokale media van Samut Prakan gaven een update over een recent ongeval waarbij een bedrijfsbus met meer dan twintig passagiers betrokken was, die de controle verloor en in een kanaal stortte op de 20 jaar oude Rattanakosin Road, Bang Bo, Samut Prakan.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.