Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: meerdere gevallen van buitenlanders in juridische problemen, en meer 

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 29 januari tot en met zondag 4 februari 2024.

  1. Een buitenlandse chauffeur werd geconfronteerd met juridische stappen nadat hij zijn buitenlandse passagiers op de ramen van een auto in Karon had laten zitten.

De buitenlandse bestuurder zei sorry tegen politie en andere weggebruikers die zich zorgen maakten over de verkeersveiligheid. Hij heeft beloofd om passagiers niet meer op deze ramen te laten zitten.

2. Een buitenlandse motorrijder werd betrapt terwijl hij probeerde een ketting te breken die zijn illegaal geparkeerde motor in Phuket Town vasthield.

De buitenlandse renner bekeek zichzelf op de video, verontschuldigde zich bij de politie en beloofde het niet nog een keer te doen. Ook vroeg hij op sociale media of hij in de toekomst een goede toerist zou kunnen zijn die zich aan de verkeersregels houdt.

3. De internationale luchthaven van Phuket heeft duidelijkheid gegeven nadat een foto van twee buitenlandse toeristen die alleen badkleding droegen viraal ging op sociale media.

De twee mannelijke buitenlandse toeristen die badkleding dragen, werden voor de internationale terminal uit een auto gedropt. Ze kleedden zich aan voordat ze de eigenlijke terminal binnengingen.

4. Een Britse lerares die naar verluidt een minderjarige bij haar voogden had weggehaald en haar vele jaren geleden in Phuket had lastiggevallen, werd in Chiang Mai gearresteerd.

In 2014 -2015 werkte hij als leraar op een internationale school in Phuket. Hij zou een 16-jarige vrouwelijke buitenlandse studente voor obscene doeleinden hebben meegenomen naar dezelfde school.

5. Een vrouwelijke buitenlandse toerist zou zijn misbruikt door een man in een toilet bij het busstation van Phuket.

Op camerabeelden die ter plaatse zijn gemaakt, is te zien hoe een monnik naar het toilet rent nadat hij iemand om hulp hoorde schreeuwen.

6. Een groep Russische mannen zou een Russisch echtpaar hebben bedreigd en hen tegen hun wil in een busje hebben meegenomen in een poging hen voor 30 miljoen Baht in Bitcoins in Phuket af te persen.

Vijf buitenlandse verdachten zitten vast nadat ze betrokken zouden zijn geweest bij een afpersingspoging op een Russisch echtpaar vanwege cryptovaluta.

Alle vijf de buitenlandse verdachten hebben geen verklaringen afgelegd en naar verluidt spreken ze helemaal niet met de politie.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.