De Britse koning Charles kreeg op 75-jarige leeftijd de diagnose kanker

PERSBERICHT:

Bij de Britse koning Charles, die in september 2022 monarch werd, is op 75-jarige leeftijd kanker vastgesteld. Buckingham Palace maakte maandag (5 februari) bekend dat hij tijdelijk afstand zal doen van zijn publieke taken om een ​​behandeling te ondergaan. Ondanks aanvankelijke zorgen over zijn potentiële impact als vorst, had Charles zich stilletjes aangepast aan zijn rol en had hij een druk schema.

Koning Charles, bekend om zijn toewijding en harde werk, heeft altijd een rigoureuze dagelijkse oefeningsroutine gehandhaafd en de lunch vermeden. Zowel voorstanders als critici hebben zijn inzet erkend. Details over de koninklijke gezondheid zijn meestal privé, en er waren geen aanwijzingen voor zijn diagnose van kanker toen hij zondag in het openbaar verscheen en met koningin Camilla naar de kerk ging.

Prins Harry, die publieke meningsverschillen heeft gehad met de koninklijke familie, keert terug naar Groot-Brittannië om tijdens zijn ziekte bij zijn vader te zijn.

Terwijl steunbetuigingen van wereldleiders binnenstromen, uiten gewone Britten hun bezorgdheid en goede wensen voor de koning. De ziekte van Charles heeft emoties teweeggebracht, vooral onder degenen die opgroeiden tijdens het bewind van koningin Elizabeth, en velen denken met veel plezier aan haar.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.