Phuket en Samui verwachten een toeristengolf tijdens het nieuwe maanjaar

PERSBERICHT:

Phuket International Airport maakt zich op voor een toestroom van toeristen tijdens het nieuwe maanjaarfestival, met een verwacht gemiddelde van 49,000 dagelijkse aankomsten tot 16 februari.

Volgens luchthavendirecteur Monchai Tanod zal de periode van 13 dagen naar schatting in totaal 640,000 bezoekers trekken, waaronder 430,000 internationale toeristen. De luchthaven zal plaats bieden aan 3,915 vluchten, waarvan 2,298 internationale en 1,617 binnenlandse vluchten. De luchthaven heeft sindsdien haar maatregelen verbeterd om een ​​efficiënte en veilige bedrijfsvoering te garanderen, waaronder de inzet van meer realtime passagiersvolgsystemen en zelfbedieningskiosken voor sneller inchecken.

De faciliteit is ook versierd met feestelijke decoraties om het nieuwe maanjaar te vieren en zal op 8 februari speciale activiteiten organiseren en souvenirs uitdelen aan bezoekers. Monchai adviseerde uitgaande passagiers om twee tot drie uur voor vertrek op de luchthaven aan te komen en adviseerde het gebruik van de “SAWASDEE by AOT” app of het contactcentrum van de luchthaven voor vluchtinformatie.

Bovendien verwacht de Tourism Authority of Thailand (TAT) een golf van Chinese toeristen die Koh Samui bezoeken, versterkt door de visumvrijstellingsregeling en de viering van het Chinese Nieuwjaar. Koh Samui-directeur van TAT, Kanokkittika Kritwuthikorn, benadrukte de positieve impact van het visumvrijstellingsbeleid op het lokale toerisme en merkte op dat er op 138 februari een rechtstreekse vlucht vanuit China met 1 vakantiegangers arriveerde. Nu Bangkok Airways de directe vluchten van Chongqing en Chengdu naar Koh Samui verhoogt vier keer per week worden deze maand minimaal 5,000 Chinese toeristen op het eiland verwacht.

De aantrekkingskracht van Koh Samui op Chinese reizigers wordt versterkt door zijn status als de vierde meest gezochte bestemming op het CTrip-reisbureauplatform, na Bangkok, Phuket en Chiang Mai. Deze populariteit is deels te danken aan promotie-inspanningen van de Tourism Association of Koh Samui en samenwerkingen tussen lokale en Chinese toeristenorganisaties.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.