De drie bestemmingen van Thailand geëerd in de Green Destinations Top 2023 van 100

PERSBERICHT:

Drie toeristische bestemmingen in Thailand werden geëerd in de Green Destinations Top 2023 Stories 100.

Deze bestemmingen zijn het subdistrict Nai Wiang van de provincie Nan, het subdistrict Mueang Kao van de provincie Sukhothai en het district Khlong Thom van de provincie Krabi.

Mevrouw Sudawan Wangsuphakijkosol, de minister van Toerisme en Sport, overhandigde het embleem van Green Destination 2023 Stories 100 aan vertegenwoordigers van alle drie de gebieden.
De Designated Areas for Sustainable Tourism Administration (DASTA) heeft duurzame toerismeprojecten rigoureus gepromoot. In Nai Wiang, in de provincie Nan, ligt de nadruk op het beheersen van toeristisch afval via sociale processen in de oude stad.

Mueang Kao in de provincie Sukhothai legt de nadruk op natuurbehoud om culturele toeristische locaties te beschermen tegen aantasting door dieren. In Khlong Thom in de provincie Krabi ligt de nadruk op het beheren en onderhouden van bossen stroomopwaarts en herbebossing om de toeristische hulpbronnen te beschermen en in stand te houden.

De prestatie van deze drie toeristische bestemmingen is erkend door de Green Destinations Foundation, gevestigd in Nederland.

Sinds 2020 staan ​​vier Thaise toeristengebieden in de Top 100. Dit zijn onder meer het subdistrict Chiang Khan, de provincie Loei in 2020, Nai Wiang, de provincie Nan in zowel 2020 als 2021, Mueang Kao in de provincie Sukhothai in 2021 en Ko Mak in de provincie Sukhothai. Trat-provincie in 2022.

Dit jaar is DASTA van plan nog zeven toeristische bestemmingen te ontwikkelen volgens standaardcriteria in de provincies Trat, Chonburi, Sukhothai, Loei, Nan, Suphanburi en rond het stroomgebied van het Songkhla-meer.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.