Thailand maakt zich klaar voor de grote viering van het Chinese Nieuwjaar en hoopt het toerisme te stimuleren

PERSBERICHT:

Thailand staat klaar om toeristen te verwelkomen voor het Chinese Nieuwjaar met grootse vieringen door het hele land, vooral in Bangkok's Chinatown, waar festiviteiten gepland zijn ter gelegenheid van het Jaar van de Draak.

Het evenement, beschreven als een mix van traditionele Chinese cultuur en Thaise stijl, zal naar verwachting grote menigten trekken met zijn scala aan activiteiten, optredens en lokale specialiteiten. Georganiseerd met de steun van de Tourism Authority of Thailand (TAT), lokale bedrijven en wetshandhavers, zal de viering naar verwachting een vreugdevolle en veilige ervaring bieden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers, met ongeveer 1,200 politieagenten in dienst.

De viering van het 25e Chinese Nieuwjaar in Chinatown staat gepland op 10 en 11 februari, met een officiële openingsceremonie door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn. Hoogtepunten zijn onder meer traditionele draken- en leeuwendansen en culturele optredens uit de Chinese autonome regio Xinjiang en de provincie Fujian. Andere belangrijke bestemmingen in Thailand, waaronder Nakhon Sawan, Ratchaburi, Songkhla, Suphan Buri en Chiang Mai, organiseren ook evenementen om de gelegenheid te vieren.

TAT verwacht dat de vieringen meer dan 3 miljoen Thaise en internationale toeristen zullen aantrekken, wat aanzienlijke inkomsten zal genereren. Minister van Toerisme en Sport Sudawan Wangsuphakijkosol merkte een verwachte stijging van het aantal toeristen uit China, Hong Kong en Taiwan op, en schreef deze toename toe aan het Thaise visumvrijstellingsbeleid en de verbeterde beschikbaarheid van vluchten.

De toestroom van Chinese toeristen wordt ondersteund door gegevens van Alipay+ en Ctrip.com, wat wijst op een sterke interesse in een bezoek aan Thailand tijdens het nieuwe maanjaar. Het rapport van Agoda bevestigt verder de populariteit van Thailand als internationale stadsbestemming voor de vakantieperiode.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.