Thaise alcoholbedrijfsadviseur verzoekt Thaise regering om herziening van de wet op de verkoop van alcohol te midden van zorgen over het toerisme

Nationaal—

Op 1 februari 2024 verzocht de heer Thanakorn Kuptajit, de adviseur van de Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA), de Thaise regering om een ​​herziening van de wet te overwegen die de verkoop van alcoholische dranken van 2 uur tot 00 uur verbiedt. het had een negatieve invloed op het Thaise toerisme in het algemeen.

Hoewel de implementatie aansluit bij het beleid van de regering om het Thaise toerisme te stimuleren door de openingstijden van entertainmentdiensten uit te breiden, merkte Thanakorn op dat er nog steeds uitdagingen zijn, zoals problemen in verband met verkeersongevallen door rijden onder invloed en de verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 20 jaar..

Thanakorn stelde een herziening voor van de regelgeving die het economisch herstel belemmert, zoals het verbod op de verkoop van alcohol tijdens specifieke uren, en om deze in lijn te brengen met de toeristische context. Bovendien benadrukte Thanakorn het belang van het handhaven van veiligheidsmaatregelen en strikte controle op de toegang van jongeren tot alcohol.

Bovendien zei Thanakorn de bilaterale overeenkomst over het wederzijds permanent afzien van visa voor Thaise en Chinese toeristen, van kracht op 1 maart 2024. Dit heeft het aantal Chinese toeristen dat informatie zoekt over Thailand aanzienlijk vergroot, in lijn met de inspanningen van de regering om de economie te stimuleren, merkte Thanakorn op.

met betrekking tot Tijdens het komende Chinese Nieuwjaarsfestival benadrukte Thanakorn de potentiële economische voordelen, waarbij er bij de Thaise regering en relevante instanties op wordt aangedrongen deze kans te benutten om de toeristische sector te verjongen.

Thanakorn drong er bij de regering ook op aan om te overwegen soortgelijke visumrechten uit te breiden naar toeristen uit andere landen, waardoor de concurrentiekracht van Thailand op de mondiale toeristenmarkt wordt vergroot. TPN Media schreef hier onlangs een redactioneel artikel over HIER.

Volgens Thaise nationale media zou het Thaise Controlecomité voor Alcoholische Dranken op 15 februari de verlenging van de diensturen en de heroverweging van de beperkingen op de verkoop van alcohol bespreken. De voorstellen voor wijzigingen in de regelgeving zouden vóór het komende Songkran-festival in april door de Thaise premier en relevante instanties worden overwogen en mogelijk goedgekeurd.

Dit geschatte tijdsbestek was bedoeld om aan te sluiten bij de feestdagen, wat een kans bood om de economie een impuls te geven en zowel lokale als internationale toeristen aan te trekken, aldus de Thaise nationale media.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.